Dezinfectant toaleta

Se poate spune că cea mai dezinfectată parte a casei este scaunul și vasul de toaletă.

Dar de ce dezinfectăm constant această zonă cu produse agresive?

Pentru că asta ne spune publicitatea. În aceste reclame suntem amenințați de agenți patogeni infecțioși cu fețe malefice, dar apoi apare un super leac miraculos și toți microbii dispar dintr-o dată și toată lumea este fericită.

Excepția este mediul înconjurător, deoarece aceste produse de curățare agresive sunt pline de substanțe dure și dăunătoare în exces, care sunt apoi frumos evacuate în natură.

Ingredientele active din aceste produse de curățare și dezinfectare a toaletelor sunt, de obicei, otrăvuri puternice nu numai pentru oameni, ci și pentru viața acvatică.

De exemplu, produsele de curățare a toaletelor folosesc fenol (acid carbolic), care este dăunător pentru sistemul respirator și circulator și care s-a dovedit a fi cancerigen.

Cele mai cunoscute mărci mari de pe rafturile magazinelor, ale căror reclame le vedem în fiecare zi, sunt pe bază de produse petrochimice, conținând parfumuri petrochimice și acizi corozivi, precum și dezinfectanți antibacterieni (de exemplu, posibilul cancerigen triclosan).

Nu toate bacteriile sunt răi!

Organismul nostru se luptă în mod constant cu bacteriile. Bacteriile bune nu sunt dușmanii organismului nostru, de fapt, ele oferă o protecție vitală și ne ajută sistemul imunitar să funcționeze corect.

Același lucru se întâmplă și pe suprafețe.

Fie că vorbim de un blat de bucătărie sau, de exemplu, de o toaletă, suntem înconjurați de milioane de microorganisme. Există unele bune care protejează și altele rele care pot provoca infecții. Ar trebui să ne propunem ca cele bune să fie majoritare, dar nu vom reuși acest lucru cu dezinfectanții, care ucid 99,9% din bacterii.

Ce se întâmplă de fapt sub jantă după ce am dezinfectat?

Bacteriile patogene sunt omorâte de substanțele chimice agresive, dar numai pentru câteva ore, după care preiau din nou suprafața, doar că acestea sunt mult mai rezistente.

Pe o suprafață care a fost curățată prin dezinfectare, bacteriile patogene se vor coloniza mult mai repede după un timp, astfel încât o dezinfecție agresivă nu va face decât să înrăutățească situația bacteriilor.

Dezinfecția nu elimină doar bacteriile dăunătoare din mediul înconjurător, ci și bacteriile protectoare benefice.

80% dintre gospodării cumpără înălbitor/dezinfectant pe bază de clor.Clorul reacționează imediat cu alți compuși organici din mediul înconjurător pentru a crea amestecuri toxice și periculoase, cum ar fi furanul, dioxina și alți compuși toxici.

În plus, substanțele toxice și periculoase se depun în râuri, în aer și, bineînțeles, au efecte nocive asupra oamenilor (de exemplu, simptome alergice, acumularea de compuși cancerigeni în organism...).

Desigur, este esențial ca locuințele noastre să fie imaculate și fără agenți patogeni, dar această curățenie nu trebuie să fie sinonimă cu sterilitatea. Dacă visăm la o casă cu adevărat sterilă, ar trebui să dezinfectăm totul la fiecare 4-6 ore sau cam așa ceva, pentru că în acest timp agenții patogeni vor lua din nou controlul suprafețelor.

Acest lucru ar însemna o mulțime de produse de curățare și sticle goale, ceea ce ar avea un impact uriaș asupra mediului. Și, bineînțeles, ar fi o presiune asupra portofelelor noastre.


Dezinfectant suprafete Domestos 5litri

Detergent gel Frosch pentru vasul toaletei, 750ml

Pernute wc rulota Aqua Kem Green Sachets Dose 15pernute - Thetford - 9960104

Dezinfectant inalbitor anticalcar Domestos Original Blue, 750 ml

Solutie curatare toaleta Ecocleaner WC gel 700ml

Dezinfectant Domestos Pine Fresh, 750 ml

Detergent, detartrant, dezinfectant, dezodorizant profesional pentru grupuri sanitare, Taski Sani 4 in 1, 5 litri

Dezinfectant pentru Toaleta Domestos Zero, 750 ml

Dezinfectant Cillit Bang Fruity Germ & Dirt, 750 ml

Solutie pentru curatat toaleta cu pin 750 ml